TEST

Auto’s voor vrouwen. Bestaan die?

Auto’s voor vrouwen. Bestaan die?

Vrouwen
auto’s

Je kunt beter vragen of er vrouwenauto’s zijn. Zijn er fabrikanten die bewust een auto voor een vrouw maken? Dan zouden die auto’s anders ingericht moeten zijn dan auto’s die met name of vooral voor mannen gemaakt zijn.

Deze vraag wordt door alle auto importeurs die wij daarom hebben gevraagd ontkennend geantwoord. De fabrikant heeft rokers en geen rokers auto’s d.w.z. je kunt jouw auto bestellen in een niet rokers versie en dat houdt in dat er geen asbakjes in worden geleverd. De wetgever zou er beter aan doen het leveren van auto’s met asbakjes te verbieden. Dat de rokers daar dan snel wat op verzinnen, is duidelijk, waardoor het doel niet wordt bereikt, dan wel minder effect heeft.
Waar zou een vrouwenauto’s aan moeten voldoen?

–  De mogelijkheid een handtas ergens anders kunnen leggen dan op de passagiersstoel.
–  Een grotere spiegel in de zonneklep.
–  Een elektrisch te openen en sluiten derde deur.
–  Softclose deuren. Deuren die zichzelf dicht trekken, zodat je hem niet met kracht hoeft dicht te slaan.

Maar fabrikanten kijken uitsluitend naar de auto die meer door vrouwen worden gekocht dan door mannen. Pers en autoverkopers bestempelen die auto dan als een vrouwenauto.

Verzekeringsmaatschappij Aegon benadert het door te kijken of de regelmatig bestuurder een vrouw of man is.
In de top vijf van vrouwenauto’s staan alleen de kleinere hatchbacks, met op nummer één de Ford Ka. Deze auto scoort hoog bij de vrouwelijke klanten van Aegon en aanzienlijk lager bij de mannen.
Op de tweede plaats staat de Volkswagen Polo, die overigens ook bij mannen heel populair is. Is dat dan een vrouwenauto of niet?
Nissan QashQai

Steeds meer vrouwen rijden graag in een SUV. De Nissan Qashqai is geen echte SUV, o.m. doordat hij standaard geen vierwielaandrijving heeft, maar hij heeft wel die veel hogere zit dan een personenauto.  Over het andere verkeer heen kijken maakt het rijden veel aangenamer.

De tweede generatie, die in 2014 op de markt kwam, is beschikbaar met een geblavrouwenauto'szen 1,2-liter benzinemotor. De turbo zorgt ervoor dat de 1,2 liter motor het karakter geeft van een vroegere 1,8 of 2 liter motor.
Hij is ook verkrijgbaar met een 1,5 of 1,6-liter turbodieselmotor. De laatste is er ook met een vierwielaandrijving, waardoor deze Nissan een echte crossover is.
Sinds 2017 heeft de Qashqai een kleine facelift gekregen, waarbij binnen en buitenzijde iets zijn gewijzigd.

Klik hier voor een paar reviews van deze Nissan.

 

Mini

Volgens andere metingen is de door vrouwen al jaren lang meest gekochte auto de vrouwenauto'sMini en dan ook wel in alle uitvoeringen. Zowel de 3 als 5 en zelfs 6-deurs en de cabriolet in allerlei verschillende motorenversies.
Er zijn ook veel mannen die graag een Mini zouden willen hebben, terwijl zij al vaak in een “Mini” uit de drie-, vijf- of zevenserie rijden.
BMW heeft de Mini al een aantal jaar geleden overgenomen en dat zie je ook aan verschillende kenmerken van de Mini die je ook in de BMW vindt.
 

Fiat 500

vrouwenauto'sBovenin de lijst van vrouwenauto’s staat de Fiat 500. Net als de Mini heeft Fiat 500 met de hergeboorte van de Fiat 500 midden in de roos geschoten. De Fiat 500 heeft mede een eigen gezicht gekregen doordat hij in veel mooie pasteltinten leverbaar is. Daarbij is er ook de mooie de wit parelmoeren versie.
Echter, ook veel mannen zijn gecharmeerd van de Fiat 500.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments are closed.

JouwHoroscoop,
Den Haag, Nederland

webmaster@jouwhoroscoop.nl

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren