TEST

Astrologie en gokken

Astrologie en gokken

Hebben astrologie en gokken iets met elkaar te maken?
Of met het geluk dat iemand op een bepaalde dag of week heeft?  Of zelfs voortdurend zou hebben?
Wellicht, maar dat geluk leest u in ieder geval niet in een horoscoop die u hier of in een krant, weekblad enz. kunt lezen. Dan zou immers 1/12 deel (er zijn 12 sterrenbeelden)  van de wereld bevolking op die dag, of in die week geluk kunnen hebben.
Dat gelooft geen mens. Onze horoscopen zijn fun horoscopen. Soms, of vaak leuk om te lezen. Soms ziet er iets van waarheid in.

Als u echte informatie wilt hebben over wat astrologie voor u zou kunnen betekenen, dan is de enige weg een horoscoop te laten trekken door een astroloog, die niet alleen de datum en plaats van u nodig heeft, maar ook exact de tijd waarop u bent geboren.
Nadat die tijd wordt gecorrigeerd, bijv. na het eerste gesprek, waar belangrijke wijzigingen, situaties en voorvallen uit het verleden in de geboortehoroscoop worden geplaatst, is er een gecorrigeerde horoscoop voor u uit de bus.

Astrologie is een oude kennis wetenschap. Er zijn zich astrologie opleidingen in bijv. http://www.astrology.org.uk/ en in India, Australië en Zuid-Afrika. Dat zijn echter geen universiteiten, hoewel ze zich soms wel zo benoemen, zoals de Universiteit van Amsterdam.
Maar dat neemt niet weg dat die opleidingen en cursussen de materie niet serieus beoefenen. Integendeel zelfs.
Astrologie en gokken

Naar ons idee hebben astrologie en gokken niets met elkaar te maken.
De winst mogelijkheid in gokken kun je wel verminderen door meer rijtjes in een lottospel te spelen, of door meer loten te kopen, maar procentueel wordt die kans nauwelijks groter.
Want of de kans nu 1 op 85 miljoen is of 1 op 80 miljoen, of 1 op 40 miljoen.
Wij gaan hier nu in op het lottospel.
Het lottospel wordt in zeer veel landen gespeeld en het is wereldwijd waarschijnlijk het meest populaire kansspel.
Eén van de redenen voor deze populariteit is zeker de volledige objectiviteit van dit spel. In tegenstelling tot de voetbal- of basketbaltoto is er bij een lotto niets afhankelijk van een wedstrijd met een scheidsrechter, of van match fixing waar wij misschien nog van denken dat er in Nederland geen of nauwelijks sprake is, maar we zullen daarmee in de komende jaren wel meer van horen dan ons lief is.

In een lotto, in Nederland “de lotto” genoemd – hetwoord “lotto” staat al al in de eerste encyclopedieën, die veel ouder zijn dan dat “de lotto” als activiteit in Nederland – is toeval de enige factor waar de winst van afhankelijk is.
Een speler kan zijn winst mogelijkheden verhogen door het verzamelen van de statistieken van de vorige trekkingen – bedenk dat dezelfde winnende cijfers later nooit meer vallen – en verder door het bepalen van de groepen van getallen, die meer kans op winst zouden geven. Zo zijn er nog tal van andere invul methoden.

Er zijn systemen bekend, waarbij je als je een aantal getallen kiest en die in een bepaalde systematiek speelt en als de winnende getallen binnen die vooraf gekozen getallen vallen, je zeker een rijtje met 3, 4 of 5 getallen goed hebt.
Er is voor het maken van een systeem enige wiskundige kennis nodig.
‘Rond’ spelen.

Een van die mogelijke systemen is wat men in de paardensport noemt het “rond spelen”.
Daarmee wordt bedoeld dat alle mogelijkheden worden gespeeld. Dat kunnen, afhankelijk van de lotto die u speelt, er 50 – 85 miljoen rijtjes zijn. Het hoeft geen betoog dat dat in de praktijk onmogelijk is.

In de paardensport kun je in een koers op de winnaar spelen, of wie er als eerste, tweede en derde zullen aankomen en nog een paar andere mogelijkheden.
‘Rond spelen’ houdt dan in dat je alle mogelijkheden speelt, waarbij je bij een koers van 10 – 15 deelnemers, met bijv. 4 mogelijke winnaars met wat eenvoudig rekenwerk, kunt bepalen of je al of niet die vier mogelijke winnaars met wie er op de eerste, tweede en derde plaats gaan finishen, zult meedoen.  Als van die vier er in welke volgorde dan als eerste, tweede en derde finisht, dan heb je één winnend deelnameformulier/lot.

In de lotto is dat “rond spelen” een praktisch onmogelijke en veel te kostbare zaak.
Bijna “rond’ spelen.

Wat je wel kunt doen is dat je niet volledig ‘rond’ speelt, maar met een beperkt aantal 6 – 25 getallen een aantal rijtjes zodanig invult dat als de winnende 5 of 6 getallen (afhankelijk van de desbetreffende lotto) binnen die 6 – 25 getallen vallen, je altijd één of meer rijtjes hebt met 3, 4 of 5 goed.
Daarbij houd je natuurlijk altijd de mogelijkheid dat er een rijtje tussen zit waarbij je meer goed hebt, want als je meedoet, heb je nu eenmaal die mogelijkheid.

Dit bijna rond spelen doe je met computer applicaties die je op het net kunt vinden met het lange zoekwoord: Lotto wheeling systems. Een lang zoekwoord is een combinatie van woorden, waarmee Google je de uitslag geeft. Een kort zoekwoord is een enkel woord. bijv. “auto”.

Bij deze applicaties kun je zo’n wheeling systeem downloaden, dan wel kopen en soms wordt het systeem alleen uitgelegd.

Wheeling systemen zijn er voor 5 en 6 getallen lotto’s, waarbij de reservegetallen, sterren, kleuren er niet bij zijn inbegrepen.

Met een wheeling systeem kun je dus hooguit, maar dat is al heel wat, de winstkans verhogen met een beperkt aantal getallen, waarbij de winnende getallen wel binnen die 6 – 25 getallen moeten vallen.
Ook als alle winnende getallen niet binnen de door jou gekozen getallen vallen in een wheeling systeem, is de kans aanwezig dat je een prijs hebt.
Daar kun je niet van gaan renteenieren, maar winnen in de lotto blijft leuk. Ook al is het maar dat je 2 of drie getallen goed hebt.

Maak er daarom geen verslaving van. Blijf een lotto en andere loterijen beschouwen als een spelletje. En spelletjes kosten geld en overdrijf niet. Beperk dat bijv. door vooraf een maximum bedrag voor jezelf vast te stellen dat je wekelijks of maandelijks gaat besteden aan gokspelletjes als deze samen met bijv. de staatsloterij en postcodeloterij.
Als je helemaal niets vergokt, kun je er jaarlijks ook meer dan eens van uit eten gaan om maar wat te noemen.
Bewaren

Bewaren

Comments are closed.

JouwHoroscoop,
Den Haag, Nederland

webmaster@jouwhoroscoop.nl

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren