TEST

Astrologie en gokken

Astrologie en gokken

Astrologie en gokken zijn voor deze en gene ongetwijfeld met elkaar verbonden. Sommige mensen zijn wat ze in de volksmond nemen met een gouden lepel in de mond geboren. Het geluk van zondagskinderen, kinderen, die op zondag zijn geboren, is alom bekend.

Maar heeft astrologie echt iets met gokken te maken. Of met het geluk dat iemand heeft te maken op een bepaalde dag, een bepaalde week, of periode, of zelfs voortdurend zou hebben? Wellicht, maar dat geluk leest u in ieder geval niet in en algemene horoscoop die u hier of in een krant, weekblad enz. kunt lezen. Dan zou immers 1/12 deel (er zijn 12 sterrenbeelden)  van de wereld bevolking die dag, of die week geluk kunnen hebben en dat gelooft geen mens. Deze en onze horoscopen zijn fun horoscopen. Soms, of vaak leuk om te lezen. Soms ziet er iets van waarheid in.

Als u echte informatie wilt hebben over wat astrologisch voor u zou kunnen gelden, dan is de enige weg een horoscoop te laten trekken door een astroloog, die niet alleen de datum en plaats van u nodig heeft, maar zeker ook de tijd dat u bent geboren. Nadat die tijd wordt gecorrigeerd, bijv. na het eerste gesprek, waar belangrijke wijzigingen, situaties en voorvallen uit het verleden in de geboortehoroscoop worden geplaatst, is er een horoscoop met een net even andere geboortetijd, die op u van toepassing zou kunnen zijn.
Astrologie is een oude kennis wetenschap. Er zijn zich astrologie opleidingen in bijv. http://www.astrology.org.uk/ en in India, Australië en Zuid-Afrika. Dat zijn echter geen universiteiten, hoewel ze zich soms wel zo benoemen, zoals de Universiteit van Amsterdam. Dat neemt niet weg dat die opleidingen en cursussen de materie niet serieus beoefenen. Integendeel zelfs.
Astrologie en gokken

Naar ons idee heeft het geluk dat iemand kan hebben om een prijs te winnen niets te maken met de voorspellingen in algemene horoscopen.
De winst mogelijkheid in gokken kun je wel verminderen door meer rijtjes in een lottospel te spelen, of door meer loten te kopen.
Wij gaan hier nu in op het lottospel.
Het lottospel is wordt in zeer veel landen gespeeld en is wereldwijd waarschijnlijk het meest populaire kansspel.
Een van de redenen voor deze populariteit is zeker de volledige objectiviteit van dit spel. In tegenstelling tot de voetbal of basketbal toto is er niets afhankelijk van wedstrijd met een scheidsrechter, of van match fixing waar wij misschien nog van denken dat er in Nederland geen of nauwelijks sprake is, maar we zullen daarmee in de komende jaren wel meer van horen dan os lief is.

In een lotto, in Nederland “de lotto” genoemd, overigens bestond het woord al in de eerste encyclopedieën, die veel ouder zijn dan dat “de lotto” als activiteit in Nederland bestaat, is toeval de enige en tegelijkertijd de enige factor waar de winst van afhankelijk is.
Een speler kan zijn winst mogelijkheden verhogen door het verzamelen van de statistieken van de vorige trekkingen. Dezelfde winnende cijfers zijn later nooit meer gevallen. Verder door het bepalen van de groepen van getallen, die meer kans op winst zouden geven enz.
Als hij een groep van getallen heeft gekozen, heeft de deelnemer een soort van systeem. Er zijn echter betere systemen bekend, waarbij je als je een aantal getallen kiest en die in een bepaalde systematiek speelt in een vooraf aantal ingestelde rijtjes je de kans vergroot om als de winnende getallen binnen die vooraf gekozen getallen vallen, je zeker een rijtje met 3, 4 of 5 getallen goed hebt.
Er is voor het maken van een systeem enige wiskundige kennis nodig. Daarbij is het gemakkelijker met systemen te werken die door professionals zijn gemaakt.
‘Rond’ spelen.

Een van die mogelijke systemen is wat men in de paardensport noemt het “rond spelen”.
Daarmee wordt bedoeld dat alle mogelijkheden worden gespeeld. Dat kunnen, afhankelijk van de lotto die u speelt, er 50 – 85 miljoen rijtjes zijn. Het hoeft geen betoog dat dat praktisch onmogelijk is.

In de paardensport kun je in een koers op de winnaar spelen, of wie er als eerste, tweede en derde zullen aankomen en nog een paar andere mogelijkheden.
‘Rond spelen’ houdt dan in dat je alle mogelijkheden speelt, waarbij je bij een koers van 10 – 15 deelnemers, met bijv. 4 mogelijke winnaars met wat eenvoudig rekenwerk, kunt bepalen of je al of niet die vier mogelijke winnaars met wie er op de eerste, tweede en derde plaats gaan finishen, zult meedoen.  Als van die vier er in welke volgorde dan als eerste, tweede en derde finisht, dan heb je één winnend deelnameformulier/lot.

In de lotto is dat een praktisch onmogelijke en kostbare zaak, omdat er afhankelijk van welke lotto je speelt tientallen miljoenen mogelijkheden zijn en die ‘rond’ spelen houdt in dat je zoveel maal 1 of 2 euro aan rijtjes moet invullen en dat doet ook geen mens. In lottospelen met meer getallen en nog meer reservegetallen, of sterren, zoals in Euromillions, is het totaal aantal mogelijkheden exponentieel hoger.
Rond spelen is dan volkomen onmogelijk. Maar er is een redelijk alternatief (zie hieronder).
Bijna “rond’ spelen.

Wat je wel kunt doen is dat je niet volledig ‘rond’ speelt, maar met een beperkt aantal getallen, variërend van 6 tot maximaal 25 getallen een aantal rijtjes zodanig invult dat als de winnende 5 of 6 getallen (afhankelijk van de desbetreffende lotto) binnen die 6 – 25 getallen vallen, je altijd één of meer rijtjes hebt met 3, 4 of 5 goed. Daarbij houd je natuurlijk altijd de mogelijkheid dat er een rijtje tussen zit waarbij je meer goed hebt, want als je meedoet, heb je nu eenmaal die mogelijkheid.

Dit bijna rond spelen doe je met computer applicaties die je op het net kunt vinden met het lange zoekwoord: Lotto wheeling systems. Een lang zoekwoord is een combinatie van woorden, waarmee Google je de uitslag geeft.

Bij deze applicaties kun je zo’n wheeling systeem downloaden, dan wel kopen en soms wordt het systeem alleen uitgelegd.

Wheeling systemen zijn er voor 5 en 6 getallen lotto’s, waarbij de reservegetallen, of de bijbehorende kleuren, dan wel, zoals in Euromillions het geval is met sterren er niet bij zijn inbegrepen. Dat komt omdat er door zo’n kleur of ster er niet anders dan een verdubbeling, of een 6 of 12 maal verveelvoudiging van het aantal mogelijkheden, wordt gecreëerd. De mogelijke winst is daarmee gehalveerd, dan wel in 6 tot 12 voudig maal verkleind. Je kunt wel zes goed hebben in de Lotto, maar met de mogelijke kleur erbij wordt de mogelijkheid dat je de jackpot wint zo veel maal verkleind met het aantal kleuren.

Met een wheeling systeem kun je dus hooguit, maar dat is al heel wat, de winstkans verhogen met een beperkt aantal getallen, waarbij de winnende getallen wel binnen die 6 – 25 getallen moeten vallen.
Ook als alle winnende getallen niet binnen de door jou gekozen getallen vallen in een wheeling systeem, is de kans aanwezig dat je een prijsje hebt. Daar kun je niet van gaan stil leven, maar winnen in de lotto blijft leuk. Ook al is het maar dat je 2 of drie getallen goed hebt.

Maak er daarom geen verslaving van. Blijf loterijen beschouwen als een spelletje. En spelletjes kosten geld en overdrijf niet. Beperk dat bijv. door vooraf een maximum bedrag voor jezelf vast te stellen dat je wekelijks of maandelijks gaat besteden aan gokspelletjes als deze samen met bijv. de staatsloterij en postcodeloterij.
Als je helemaal niets vergokt, kun je er jaarlijks ook meer dan eens van uit eten gaan om maar wat te noemen.
Bewaren

Bewaren

Comments are closed.

JouwHoroscoop,
Den Haag, Nederland

webmaster@jouwhoroscoop.nl

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren